"Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui." [29:64]

29 March 2012

asah skill memasakk




haiyaa, sudah lama wa tidak masakk woo..
padahal semalam masak bubur ayam dah..
walaupun sekarang sy bergelar penganggur terhormat, tapi mama dah namakan sy bibik !
banyaklahh~~ sy nie dah lah pemalas :P
semua kerja nk buat haruslah tunggu mood datang dulu..woot woot
so hari nie, kakak sy telah pun berkata begini, " balik nanty, kakcik nak ada lauk! "
begitu tegas ye kata kata dia nie..taulah mama kat sabah..koko dia pun lmbat, dekat nak maghrib baru smpai rumah....
pikey punya pikey sampailah tertidur..haha..
bangun bangun, alamak idea takde lagi..
perah dan perah mcm perah kain basah akhirnya sy dpt idea untuk memasak simple je iaitu nasi goreng ayam..fikir tu pun dah penat tau..okay, jom jalankan tujuan di dapur..bertempur!
tengok nasi dulu, sikit sgt, pi masak lagi 3/2 pot..
then potong potong bawang, sosej and carik carik ayam goreng lebih makan tengah hari tadi..
okay, done, jom start..
masak masak masak, rasa rasa..sedap jugak..
tutup api dapur tu dan tadaaaaa, dah siap :D

atas kuali tu jugak snapp !

salam sayang,

3 Criticism:

durratulfatini said...

shasya nakkkkkkk:D betul ni.

shasya si gadis said...

nak?? mai lah datang rumah :) betul jugak nie

durratulfatini said...

hahahaha:) okay, nanti kalau aku gi sarawak, aku gi rumah kau:D

Post a Comment

Tak puas hati? Nak lepas geram? Ledidgo here~