"Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui." [29:64]

05 May 2013

ceritera di rompin, pahang

uolssss. lalalala. hai hai :) ni nak habaq mai. sy sekarang di rompin pahang. first time dtg sini. Alhamdulillah di beri kesempatan mengenal tempat orang. sy ke sini kerana mengekor anna, my dear lovely roommate yg sudi mengajak. sy nk pegi since sem 1 lagi tp akhirnya tertunai juga di sem 3.
semua perjalanan berjalan dgn lancar on 3 mei tu. walaupun sy terpaksa ponteng satu kelas. soryy ustaz. dlm bas selam 5 jam lebih, sy sempat tdo 1 jam je! haa kau. 1 jam je tau. aku pn musykil gak tu. haha. masa rehat jap tu, ktorg gi singgah solat jap. then terjumpa sorang makcik ni. berkenalan. sbbnya ada peristiwa manis terjumpa anak biawak. sy yg penakut ni pun harus jd berani tatkala ana dgn makcik tu dh ketakutan -.- move on. then sampai lah ke rompin. Alhamdulillah.

firstly, sy jumpa family ana. and rumah ana, teratak impiana. cantik siotttt. ma dgn abah ana mmg suka hias2 rumah. mmg nampak elegan gila bak hangg. sy nk suami yg reti decorate jugak boleh? cantik kot. mula2 awkward lah jugak kan dgn family org. kena lah sesuaikan diri dulu. then now family dia sumpah baik! gila ah. baik gila. smpai sy yg rasa teruk. malas nk cerita apa dorang buat. kang ada yg judge sy mcm2 kang. hehe.
and rezeki tk terhingga lagi apabila sy sempat merasai kenduri di pahang. kenduri tahlil kat kpg ana. merasa gotong royong dgn org2 kpg. best wehh. best. dahlah petang tu smpat berjalan ke pantai. later you watch the pics yaa. merasa jugak otak2 and satar org pahang ni. satar mmg 1st time try tp otak2 mmg biasa en. cumanya otak2 kt sini mmg lain. sedap ah. rugi tk try tauu. cumanya pedas sket lah. tahap pedas sy kan rendah je -.- kfine.






satar and otak otak


esok dah nak blek dah. family dia hantar in shaa Allah. hope semuanya berjalan dgn lancar kan :) pray for us tau tau. thanks for ana sbb jemput, thanks for acik yati and pakcik ghauth sekeluarga sbb sudi tumpangkan sy dan kesudian melayan sy. sempatlah jugak merasa kehidupan di rompin walaupun singkat je mase. smlm cik yati ckp, "nanti ada masa, dtg lah rompin lagi, bila2 free ke, dh kerja nanti ke." aik, kerja je? kawen tknak? kuikuikui. kgurau. adios!
salam sayang,

2 Criticism:

Anonymous said...

Haha..seronok je dpat baca blog tntang rompin..thanks la sbb sudi dtg rompin..kmpung je xde la bndar..hehe..halal la klu ade trlebih terkurang..nnty klu ade rezeki dtg la lagi dialu alu kn..jgn puji lebih2 bese2 je kot..hehe..yg pasti gmbar yg love tu trpikat..hahahhahaha..

shasya yasmin :) said...

uuuuuuu. masa kau kawen nanti aku dtg naik kereta 4 org. dgn husband2 ktorg. kan ada kelas malam tu ana. aku dh igt dah jalan ke rumah tu. malam tu ktorg lepak teratak impiana kau.

Post a Comment

Tak puas hati? Nak lepas geram? Ledidgo here~