"Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui." [29:64]

18 May 2012

kerana AMUKAN POCONG, aku . . .




amukan pocong memang lah..memey ahh..kerana pocong iu, aku bermimpi yg bukan bukan..ciss betul ! sape tengok episod semalam? yg long husin buat perjanjian nk bunuh 12 org anak dara tu en..and gila tk first time aku tengok pocong TANPA menutup mata..aku rasa sgtlah hebat -.-
so let's continue to my dream last night..seram wehh..aku rasalah..ni kisah aku dan kawan2 aku..ada 5 org in a group..kami 5 org nie nk buat something kt group satu yg gedik..ktorg plan nk jatuhkan dorg..ada kena mngena berniaga kott..aku tk pasti..suasana tu dekat lobby sekolah rendah aku..then 5 org tu ada 4 org pocong dan sorg ahli silap mata..ahli silap mata tu jasmine..tk boleh blah gila? pocong tk dpt mrkah merit tp ahli silap mata dpt 10 mata merit sbb benda tu kena dalami dulu..bapaklaa...apa aku mimpi nie..aku mestilah jd pocong en..yg aku ingat dja pun pocong..then ktorg berkumpul la and pndang group gedik depan tu..tetiba cikgu norul huda dtg..then dia pi tengok list ada 4 pocong and 1 ahli silap mata..dia pegi kt ktorg..tiba tiba dia tduh ktorg buat pemujaan..bak kata dia kalau dah 4 org pcong dengan sorg ahli silap mata maksudnya nk buat pemujaan hancurkan group gedik tu..then aku nafikan lah..aku kata, bukan nk buat pemujaan tp just nk takutkan je..cikgu kata ktorg tipu -.- sbb ada dua 0rg group ktorg tu org yg berpengalaman dlm pemujaan ..guess siapa org tu?? awek murali dgn amie imran..aku ckplah dorg tu senior aku dulu..*berfiir sejenak, aku kenal amie imran tp awek murali??siapakahh?? lgpun, just list nama dorg je..tkde gmbr muka dorg pun..kiranya aku tk mimpi dorg, mimpi nama dorg je..mimpi amie imran sehhh :P hahah..then tetiba aku dpt tahu dja yg bunuh 12 org anak dara tp kebanyakan nya budak kecik..kan dia keja jaga budak kecik..begitulah mimpinyaa
aku rasa aku mimpi seram tp bila cerita blek, aku rasa sangatlah tidak logik..well, dh nama mimpi..mimpi ultraman pun bolehh..haha

salam Jumaat,

2 Criticism:

★ aIsyaH ★ said...

wah..seram la kalau mimpi hantu..tp bile da sedar..apebenda punya mimpi lah..hehe..

*n sy x lyn amukn pocong sbb seram..kalau jd kes mcm awk pocong msok mimpi kn xpsl2..hehe :)

shasya is the one :) said...

tulah pasal..and mlm td, kakak sy ckp sy tidur lasak..and when dia cerita kt mama, mama ckp mesti sy ada mimpi something mlm tu..betul lah tu//bila igt blek, quite seram jugak mimpi pasal pocong..hahah

Post a Comment

Tak puas hati? Nak lepas geram? Ledidgo here~