"Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui." [29:64]

19 May 2012

shopping sakan today :)




fiuhhh *menarik kan bunyi? buat sikitttt..ahaks ! lega hari nie..plus penat yg amat sgt derr ! kenapa? sebab tadi pegi shopping..YEAY ! dekat boulevard je :) sebab nk beli brg rumah sekali..bukan nk ronggeng2 ehh..pukul 9.30 bertolak dr rumah sbb parking bnyak kosong lg..plan keluar pkul 9 pg tp pkul 8.40 aku masih belum mandi dan masih menyapu sampah..bak kata mama,"pukul 9.30 tk siap jugak, tk payah pegi langsung"..respon aku? watlekwatcool je..dulu smss loceng pukul 7 pun aku pernah bangun 6.40..tp rushing lah jugak..ehehehh..tu zaman jahiliah *forget it yeahh :)

back to our main story..dh sampai sana, terus naik lif ke tingkat 3 yg menempatkan office dgn brg2 yg lain..sekali samapi, yg bukak office je -.- malu tk? tingkat 3 tu blom bukak lg lah derr..aduhh, malu..takkan nk pegi masuk office then buat muka pekerja pulak? heheh..memang tak lah ! then tekan lif turun..mmg lif je ada..tangga belah lain..lif pulak 1 je function, 1 lg rosak..tnggu punya lama tetiba bunyi yg besi kedai dinaikkan tu..means dh bukak..yeay :) first customer ehh..then beli lah barang2 keperluan aku..adelah kan..then lepas byr, pegi turun tempat cadar pulak..nk beli cadar for uia :) kaler pink youuu!! tp single tkde dah..super single je ada..klau cmtu, ape kate hapuskan je semua katil single? senang cerita..mula2 beli sheet gmbr bear and love letter then tukar ke pinky mouse..tk kisah lah pape, jnji PINK en :) habis tu, beli tracksuit pulakk..then nk turun bawah, mak aii, bnyak nya orgggg !!! oh, ujibakat nescafe lahh..rasa nk mendaftar kot2 rezeki aku rm100000 tu..tp memandangkan suara aku sangat sangat teramatlah SEDAP biasa2 je, so tk dftar lah..hehehe..ingat nk tengok fara fauzana td kot2 ada, teringin nk tengok peha dia..HAHAH, sorry :) tkde mkne aku nk mnyemak ke situ..beli brg kt gardenier and watson..aku beli ubat2 je..mama pun beli brg situ jugak,,brg sikit je tp cecah seratus jugk..first time blanja situ smpai rm100++ sbb selalu beli kt supermarket lg murah ! lantakk lahh..

then pegi turun makan kt food court and fyi, first time jugak jejak mkn situ..hehehe, sebelum nie, tk terdetik lngsung nk mkn situ dohh..mkn nasi cmpur je lah..then tetiba ada kakak comel (promoter) dtg duduk..nasib dh abis mkn..aku mmg malas melayan wehh..rupanya promoter astro..for upgrading astro..mula2 mama dah tnjukkan minat..then dia cerita lg cerita lg, last2 mama upgrade ke astro beyond with pvr..best sehh..siap ada astro warna *super spontan in the house :D, ada movie, box office, sport apa semua..mmg bagus gila sbb channel2 u je yg ktorg layan masa free dulu..tkkan nk layan astro cina en? tk pham pulak -.- terus mama setuju walaupun monthly kena byr double dr usual..tp tk lah mahal sgt..memang untung..diorg dtg in 10 days cmtu..pemasangan percuma oke..aku ada lg 14 hari di rumah..TOLONGLAH sempat melayannn :) pliess..heheh..tu puas hati tu..tu yg rasa sakan semacam je shopping ari nie :) lepas tu baru beli brg2 rumah..and aku beli satu kek osaka..lepas gian kejap..lazatnya ! smpai sekarang kenyang tk makan apa lg..td mama dah siap masak laksa sarawak dah..my favourite laksa :) lain dr yg lain sbb family aku semuanya suka laksa penang..mengapakah??aku org sarawak bukan penang :) peace ! wassalam :D

p/s : lagi dua minggu di rumah sebelum bergelar pelajar uia..weee :):):) *tapi bnyak lg brg tk beli..alamakk :S

salam sayang,

2 Criticism:

hidayatulirsyad said...

tahniah shasya.dapat asasi uia pjkah?

shasya is the one :) said...

aok, uia pj :)

Post a Comment

Tak puas hati? Nak lepas geram? Ledidgo here~