"Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui." [29:64]

26 April 2012

lelaki oh lelaki



lelaki oh lelaki ! macam tengah membatak lelaki pulak -.- cehh, tkde maknanya ! tadi dalam kereta balik dari wisma hopoh, tetiba terbukak cerita pasal lelaki..kakcik punya cerita lah, kata nak cari lelaki semenanjung tp nak duduk kat sarawak..nanti cuti best boleh balik sana..then sy menyampuk, nanti raya susah lah pulak..haha..gaduh kang nak pegi sini ke sana..last last aku ckp lah kat kakcik, cari jelah laki sarawak oii..angah punya cerita pulak, angah nak perempuan yg boleh dok sarawak..jangan tk tahu, angah mnyimpan angan2 nak carikan lelaki untuk kakcik..sampai angah ckp kat geng geng muslimat, "sapa yg sanggup duduk sarawak" tk boleh blah, promote adik youu..haha..
maka sy ckp lah kt mama, sy nak cari calon kt johor..kenapa johor? sy takde jawapan utk itu..NTAH, sy tak tahu ! pastu mama marah..bukan marah apa..mama kata mama tknak sy ada kekasih, bak kata dia u pun tk masuk lg, so jgn nak menggatal ! okay ma, sy belum berminat nak pasang boyfriend ma..kalau boleh, tknak boyfriend pun, nk suami terus boleh? teehee..then sy ceritalah kt mama yg angah pernah tanya kat sy nak mintak dia tolong carikkan calon takk? then sy kata taknak !  then mama tanya, sy nak lelaki mcm mana? ehh ma, nak carikan kee? hehe, sy kata sy tk suka org carikan sebab nya rahsia nie..pernah ke sy ceritakan pada sesiapa sebelum nie? if belum, then you know my secret now..sebabnya, sy sedar sy tak cantik ! kalau ada org yg carikkan, then dia nmpak sy mcm nie, sy sgt tk yakin yg dia akan fixed dgn sy..confirm dia akan carik lagi hot ! then baek sy carik sendiri yg ikhlas tanpa mengira kecantikan fizikal semua..baik tengok hati lg baik tau..setakat cantik luaran ape kejadahnya? so mama pun tahu dah rahsia sy..thats why sy tk suka org nk berkenalan through fb or what..sbb dia belum kenal rupa sy sebenar..setakat gmbar, tk dpt buktikan apa apa ! so just wait and see sebab jodoh di tangan Allah..tak payah nak buat gaya desperate nk bercinta sgtlah kan ! then ada kata kata mama yg berbunyi mcm takde sape nk sy..tidakk, sy nak kawen *gatal..ehh, jujur nie..lebih baik dr menipu :) tp lepas usia sy lepas 25 lah, then baru boleh berfikir..okay, dah stop..nanti lebih lebih pulak sy cerita ! babaiii :D

salam sayang,

4 Criticism:

siti_sarah said...

=.=' kite tgk kau cantik je.ke kite slh tgk?sori beb nyemak comment blog tapi kisah ape kan..haha nasib la ko kne bce jugak cmment2 ni hahah..



ikhlas,
sarah masiah....

shasya is the one :) said...

haha, sakai. tk salah kot awk :) haha..kau suruh aku reply text kau kt clcom, no mana weyh? sumpah tk paham..sebenarnya, aku hilang email kau..kasi balik boleh..haha

siti_sarah said...

ni yg nk merajuk ngn ko ni=.='
email kite sarahmasiah16@gmail.com
heheh rindu la nk dga ko membebel...

shasya is the one :) said...

aku tahu kau akan rindu aku :) weehee..nty ada masa aku email kau ! sebab aku pemalas sikit..tulah, delete lg fb :P

Post a Comment

Tak puas hati? Nak lepas geram? Ledidgo here~