"Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui." [29:64]

12 March 2013

saya nak SUAMI :)


bukan gatal mode. pelis ehh. ni tengah waras lagi ni. normal lah kan kalau perempuan berbicara tentang bakal lelaki mereka. tipu korang tak ! kalau lelaki tu cek tk tau ahh. cek ni perempuan. kalau ada yg tk tahu, harap maklum. err -.-

korang en mesti ada ciri2 bakal suami yg korg nak en en. elehh, lempar batu sembunyi tangan nampak. ehehe. tgk aku nk mengaku ni. aku pun adaaaa. biasalahh, umur dh layak nk kawen :3 cuma tnggu green light mama iaitu 7 tahun akan datang. nasib baik aku penyabar orang nya. apakahhhh??

back back, suka betul merapu. okay, first thing first, confirmlah yg beragama sbb i need imam tu lead my life after the marriage. tkde imam yang betul, failed karang. sbb sy pun nk improve diri so i need someone yg boleh membawa sy ke jalan yg benar :) in shaa Allah.

next is, baru terfikir tadi sebenarnya. instead of yg nk kaya, nk hensem mcm orang lain *hewhew*, sy nak cari yg suka dan pandai menjaga kanak2. ni hujah sy sediakan. bayangkan eh, masa mengandung kalau isteri penat balik kerja, si suami yg baca kan alQuran surah2 utk anak tu sbb dia sayang anak dia tu!.isteri awk nanti mengandung dh lah 9 bulan, bila dh ada anak, awk tk reti nk jaga. wuisyy, kesian doh bini awk. malam2 dia bngun susukan anak. anak tu dahlah minum susu badan. bangun tukar lampin pun buat2 tk dgr si anak tu teriak mcm apa je. pastu masa isteri masak, suami lah jaga anak en. tp smpai sy penah tgk isteri masak smbil dukung anak apa kes wahai suami? smpai masa isteri nk g kerja pun dia hanta nursery walaupun masa tu suami ada kt rumah. Ya Allah, lelaki, nampak tk isteri tu tahu awk tk reti jaga anak. tu anak awk kot. kesiann tengokkk :( tu sebab sy nk cari laki yg sayang kan budak kecik, and reti jaga.

next is, sy tknak lelaki yg panas baran. tu mmg nk kena baran blek lah dgn sy. hehe. tp tknak jugak yg jenis pendam. at least dia tegur segala kesilapan sy dari diam seribu bahasa. 
nak jugak yg reti mengemas. boleh tolong aku kemas rumah ke, masak ke, basuh baju ke. tp tolong je lah. tolong ringan kan beban. sbb tu tugas sy. sy tknak bebankan awk future hubby. Awww.

selain tu, yg lain2 seperti romantika, hmm. apa2 je. sy terima jodoh yg Allah tetapkan buat sy sbb Allah tahu apa yg terbaik utk sy. in shaa Allah. perempuan yg baik utk lelaki yang baik. and i want to be that girl :D

p/s : highlight nya nk cakap pasal jaga anak tu je :P

salam sayang,

4 Criticism:

nur khairiena said...

ehem :)tumpang lalu..

shasya yasmin :) said...

eh eh, lalu lah :D

nur khairiena said...

makasih caca bagi lalu jap..sebenarnya tersesat kat sini pulak #stalkcaca

shasya yasmin :) said...

hahahaha. aii susah lah semua nk stalk mcm nie. heheh

Post a Comment

Tak puas hati? Nak lepas geram? Ledidgo here~