"Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui." [29:64]

28 March 2013

untuk sahabat sehidup semati :')


awakkkkkkkk. heee. mood gedik aku sampai dah. entry ni aku tulis memang khas untuk kau, sahabat aku dunia akhirat. tapi aku tak mention kau lah. nanti kau malu. kau kan penyegan *yeke weyh?* tapi kalau kau rasa kau sahabat aku, then kau paham ini untuk kau.

awak,
semalam kan ada sesi tangisan. aku try nak solve masalah kau, nak jadi prs yang berjaya kononnya tp aku failed kan? kau nangis makin teruk ada lah. aku try to empati tp mungkin aku tak selami hati kau betul. tapi memang kalau aku jadi kau, kat tempat kau. aku pun sedih weh. ntah2 lagi teruk dari kau. boleh banjir satu cfs ni -.- aku tahu dugaan ni amat berat utk kau tanggung sorang2. that’s why aku nak cakap aku sentiasa ada utk kau. aku akan sokong setiap keputusan yang kau buat jika itu yang terbaik utk kau. semalam aku nk mintak maaf sbb tk dapat ringankan beban kau. siap marah kau lagi. sbb kau buat aku sentap -.- sampai aku menangis sekali. haha. tp aku lupa kau tgh dalam masalah, semua main lepas kan, mana fikir dah. aku tk marah kau pun tau. aku paham.

kau mintak petunjuk dekat Allah. He knows best right? semua tu takdir kita. kau dah berusaha, aku nampak usaha kau tu weh. banding dgn aku yang hampeh ni, kau lagi rajin kot. tp mungkin Allah masih tak bagi rezeki lagi dekat kau. mungkin Allah datangkan rezeki dgn cara lain. aku tk tahu, kau pun tk tahu apa rezeki yang Allah bagi kan. Allah takkan pernah seksa hambaNya malah dia ada jalan yang terindah buat kau. kau kena sabar menanti setiap hikmah yang datang. tau sayang? *aku dapat bayangkan kau akan cakap, “tak payah nak sayang sangatlah weh”* kan? mungkin dengan dugaan yang dia bagi ni dapat mendekatkan lagi kau dengan Allah kan. setiap yang berlaku, setiap inci, sekecil zarah yang berlaku, pasti ada hikmah Allah yang penuh nikmat. you just need to be patience.

satu benda aku nk cakap, memang nk tgk orang bahagia, kita kena lakukan pengorbanan. aku tk nafikan. nk masuk cfs ni pun aku berkorban demi orang yang aku sayang, tapi biarlah pengorbanan yang bermakna, kalau pengorbanan yang memudaratkan diri pun susah jugak. biarlah segala pengorbanan kau tu worth tau. ingat, aku sentiasa ada di belakang, di sisi, di setiap mimpi kau aku akan sokong kau *ayat keling doe*. aku tk sanggup nk tgk kau menangis, kau down lagi. kau tau tak, everytime aku tengok kau down, kau nangis, aku pun terasa sakit sangat tau. aku sedih tgk kau mcm tu. rasa mcm aku tk berguna utk pulihkan semangat kau :’( sorry weyhh. mana diri kau yang selalu bising dgn aku, yang selalu gelak dgn lawak2 hambar aku, selalu pujuk aku kalau aku ada masalah, suka nasihatkan aku dan suka baca msg aku -.- hmmm. hahaha. senyumlah sikit. aku bahagia bila tengok kau gembira. sebab aku sayang dekat kau. sayang sangat tau. *ayat ikhlas eh, tolong jgn geli* belum aku peluk kau lagi. kang kena reject lagi aku tk tahu. hehe. so be strong enough to face this challenging world. you’ll never alone. you have Allah, family, friends and ramai lagi yang akan menolong kau :) so tkmu sedih2 dah tau awak. muah muah. ikhlas dari lubuk hati saya ini, nur syafiqah yasmin saipullah.

salam sayang,

3 Criticism:

Anonymous said...

Thanks for everything si gadis tinta..thanks to God coz give me a friend like u..hope our friendship never die forever..amin..terhaaruunyee sape jd shabat trsbut..huhu..beruntung sngat2..ak pon syang ko much2..meh laa pluk ak x reject dah kali ni..huahuahua..

Anonymous said...

Thanks for everything si gadis tinta..thanks to God coz give me a friend like u..hope our friendship never die forever..amin..terhaaruunyee sape jd shabat trsbut..huhu..beruntung sngat2..ak pon syang ko much2..meh laa pluk ak x reject dah kali ni..huahuahua..

shasya yasmin :) said...

uuuuu. orang tu nak peluk kita lahhh. malu malu :3

Post a Comment

Tak puas hati? Nak lepas geram? Ledidgo here~